9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Készségfejlesztő oktatórobot kisebb gyerekeknek - Ismerd meg Primo Cubettot

2020. május 18.
17.8301
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Amióta bezártak a bölcsődék és az óvodák, a szülőkre hárul az a feladat, hogy minden nap szórakoztassák és különböző fejlesztő játékokkal próbálják gyermeküket tanítani. Ilyenkor jól tud jönni a háznál egy oktatórobot, amivel órákig eljátszhatnak a kisebb gyerekek is. Ilyen például a Primo Cubetto oktatórobot, melyet nem csak magyar, hanem akár angol nyelven is játszhatnak a gyerekek. Mai cikkünkben bővebben is bemutatjuk ezt a fából készült programozható robotot.


A korábban bemutatott Tutobo inkább a nagyobb gyerekek számára lett kifejlesztve, azonban a cuki Cubettoval már a 3 éves gyerekek is tudnak játszani, de a kisebbeket (2 - 2 és fél éves gyerekek) is le tudja kötni, sőt!

A kemény fából készült, barátságos kis robot játékosan, mindenféle okoskütyü (okostelefon, számítógép) nélkül képes bevezetni a gyerekeket a számítógépes programozás világába és a felismerési készséget is nagyban erősíti. A robot használata közben a gyerekek fejleszthetik kommunikációs, matematikai és probléma megoldó készségeiket is.

Az alapcsomag mindent tartalmaz

Az alapcsomag mindent tartalmaz


A játék során a Cubettot egy térképen kell átsegíteni, melyhez egy mesefüzet is tartozik. Azok a gyerekek, akik még nem tudnak olvasni, a szülők tudnak segíteni, így nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is jó szórakozást nyújt, igazán szórakoztatóan képes összehozni hát a családot. A csomagban található kezelő tábla segítségével lehet a fa robotot irányítani, méghozzá a színes blokkokkal. Mindegyik blokk más funkcióra képes, például tud jobbra vagy balra fordulni, és egyenesen menni.

Ezek a blokkok teszik lehetővé a gyermekek számára, hogy saját kezükkel programokat hozzanak létre. Ha hibáznak, akkor a problémamegoldó képességükre lesz szükségük, hogy kijavítsák a hibát. Ha sikerül Cubettot a célig elnavigálni, akkor jöhet egy újabb mesekönyv, egy újabb térkép.

A kisebb gyerekek is könnyedén eljátszanak vele

A kisebb gyerekek is könnyedén eljátszanak vele


Ennek a készletnek az egyik nagy előnye, hogy több kiegészítőt is lehet vásárolni hozzá, ráadásul minden mesekönyv magyar mellett angol nyelven is elérhető, így akár a gyerekek az angol nyelvet is gyakorolhatják, tanulhatják.

Tesztünk során Cubettot egy 2 és fél éves kislány is kipróbálta, aki odáig volt a kis fa robotért. Bár a mesekönyv nem kötötte le, de szívesen rakta a kezelő táblába a blokkokat, hogy aztán egy gomb segítségével elindítsa a robotot a térképen. Persze ő még kissé türelmetlen volt, amikor a robot mozgott, ugyanis az nem megy túl gyorsan, meglehetősen komótosan mozog. A nagyon aktív gyermekek számára ezért talán nem ez a legmegfelelőbb készségfejlesztő.

Magyarul és angolul is játszható

Magyarul és angolul is játszható


A Primo Cubetto robot a gyártó iránymutatása alapján 3-7 éves kor között ajánlott, és bár az ára kissé borsos - ugyanis az alap játékkészlet 79.990 forintért szerezhető be például a Play 24/7 webshopból - a befektetés megtérül, hiszen sokat nyújt, egyszerűen.

Ha Te is szeretnéd kislányod vagy kisfiad képességeit jobban fejleszteni, értelmes dologgal lekötni, akkor mindenképpen érdemes beszerezni ezt a cuki oktatórobotot, a jövőbeni új történetek garantáltak hozzá, így hosszú ideig lehet kellemes kikapcsolódás.

3 hozzászólás

eperjam

4 éve, 3 hónapja és 2 napja

Hihetetlen milyen játékok vannak már.

válasz erre

csillucs

4 éve, 3 hónapja és 2 napja

Kicsit borsos ára van, de nyilván érthető. Minőségi a játék, ahogy elnézem. Az én gyerekem még elég kicsi hozzá, de lehet jövőre beszerzünk egyet.

válasz erre

bonita

4 éve, 3 hónapja és 2 napja

Nahát de jó pofa ez a játék is. Nagyon aranyos a robot.

válasz erre