12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

3 dolog, amin dolgozz 2022-ben, hogy még inkább önmagad lehess!

2022. január 08.
56.9901
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A 2022-es tervezés gőz erőkkel elindult már, amelyek között biztosan te is felírtál számos olyan célt, amiket lehetséges, hogy hosszabb távon tudsz majd csak teljesíteni. Az önismereti út sohasem egy lineáris vonal, sokkal inkább hasonlít egy hegyekkel, dombokkal, folyókkal szőtt útvonalhoz, ami eddig, egy fel nem tárt vidék. Az idei évben már adtunk néhány tanácsot, amik segíthetnek a személyiségfejlődésedben, most pedig szintén összeszedtünk olyan dolgokat, amiken fontos dolgozni, ha tartós változást szeretnél elérni az új esztendő megkezdésével!


Élj a jelenben!

A legtöbben ott rontják el az önismereti úton való menetelést, hogy folyamatosan a múlt vagy a jövő van fókuszban. A múlt sebei vezérelnek, a jövőbeli növekedés miatt pedig folyamatosan a munka és a tervezés áll elől. Nincs idő a jelenben létezni, átélni a fájdalmakat vagy a boldog pillanatokat. Nincs idő megállni, lélegezni, mélyen átélni a mindennapi apró örömöket. Ezt próbáld meg a saját életedben idén megfigyelni, akár jegyzetelj is, majd nézd meg, hogy a szürke, munkával, tanulással, gyerekneveléssel töltött idők során mennyire vagy éppen ott, abban a helyzetben, amit akkor épp átélsz! Tervezgess, de ne mindenáron akarj máris előreugrani néhány hónapot vagy akár évet!

3 dolog, amin dolgozz 2022-ben, hogy még inkább önmagad lehess! - 2. kép

Zárd le a múltbeli kapcsolataid!

Annak az 5 embernek az átlaga vagy, akikkel a legtöbb időt töltöd! Nagyon fontos felismerned, hogy milyen típusú emberek is vesznek körbe nap, mint nap. A családot nem lehet megválasztani, a munkahelyen is lehetnek igazán toxikus emberek, de a párunk és a barátok semmiképpen se negatív, szűtlátókörű emberek legyenek. Ismerd fel a környezetedben lévő ilyen embertípusokat és nyiss idén egy új lapot! Ne félj lezárni olyan kapcsolatokat, amik téged semmilyen formában sem építenek, sőt, inkább hátráltatnak!


3 dolog, amin dolgozz 2022-ben, hogy még inkább önmagad lehess! - 3. kép

Ne gondold túl a dolgokat!

A túlgondolás a legtöbbünkre igencsak jellemző, ami nemcsak saját magunkat húz vissza folyamatosan, okoz kételyeket, hanem egy-egy igazán szoros és bennsőséges kapcsolatot is képes megfertőzni. Nem arról van szó, hogy ne járjunk nyitott szemmel, ne pörgessünk le több forgatókönyvet a fejünkben bizonyos esetekben, de nem kell a bolhából elefántot csinálni. A túlgondolás negatív energiákat szül, ami által elveszíted a fókuszt a gondolataid felett. Növeld az önbizalmad, az önértékelésed és kezd apró dolgokkal, ha rád kifejezetten jellemző ez a szokás!

A 3 általunk jegyzett pont, olyan dolgok, amik sokszor akár évek munkájával tudnak nagyobb fejlődést hozni az életed minőségét nézve. Légy következetes, tegyél fel magadnak kérdéseket és aszerint cselekedj, amit leginkább belülről is önazonosnak érzel! Attól pedig sose félj, hogy nem jönnek építő emberek vagy lehetőségek, amik aztán még több új kaput megnyitva segítenek lépésről lépésre a legjobb énedet kihozni magadból.
adtunk néhány tanácsot, amik segíthetnek a személyiségfejlődésedben, most pedig szintén összeszedtünk olyan dolgokat, amiken fontos dolgozni, ha tartós változást szeretnél elérni az új esztendő megkezdésével! '>
1 hozzászólás

Sonci

2 éve, 4 hónapja és 24 napja

Nem könnyű ezeket betartani, főleg a múltbéli dolgok lezárását.

válasz erre