4 °Ckevés felhő
2022. január 19., szerda • Sára, Mária

3 atomi szokás, amit vezess be az idei évben, hogy jobb életed legyen!

Szofi Kakuk , 2022. január 05.
Eltelt egy újabb év, ami egyúttal azt is jelenti, hogy szinte kivétel nélkül számot vethetünk a múlttal és tervezhetünk előre a teljes évre. Január első felében szinte mindenkiben ott a lendület, hogy többet mozogjon, kevsebbet egyen, kihívásokba kezdjen, mindezt fogadalmak mentén. Ezeknek a nagy része azonban néhány hét kitartó munka után lecseng, mert a hirtelen jött sok új szokás alatt akkora a nyomás, hogy végül inkább a legtöbben visszamászunk az ismerős pozícióba.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A változáshoz nem fogadalmakra van szükség, hanem célokra. Specifikus, mérhető, akcióorientált és időzített célokra, amik reális formában az általunk kiszabott keret mentén egész évben tudnak haladni. Minden évben megígéred magadnak, hogy ledobod azt a plusz 10 kilót? Készíts akciótervet és iktass be a mindennapjaidba apró rutinelemeket, mikro szokásokat, a kulcs ugyanis ezekben rejlik. Szokáskialakításban három remek, új időtöltést most mi is nagyon szívesen a figyelmedbe ajánlunk!

Meditálj naponta kétszer!

A meditáláshoz nem kell buddhistának lenned, sőt, tulajdonképpen nagyon erőteljes spirituális hitrendszerednek sem. Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a meditálás segít megismerni önmagad legbelsőbb képét. Általa tudatosabb, önazonosabb lehetsz és a mindennapokban átélt frusztráló, sokszor idegtépő helyzeteket is sokkal könnyebben át tudod majd vészelni általa.

A meditáció a test és a lélek pihenőideje, egy flow élmény, ami az önismeretről és a mentális egészségről szól. Számos formája létezik, akár alkalmazhatjuk a vezetett verziót is, de a pozíciókat tekintve is sokszínű. Napi kétszer, 10 perc meditáció a depresszió ellen is kitűnő, de összességében egy kiegyensúlyozottabb élet mindennapi teendői között az egyik legelső jótékony foglalkozás.

3 atomi szokás, amit vezess be az idei évben, hogy jobb életed legyen! - 2. kép

Napi 30 perc flow élményben!

A legtöbbünk a nap 24 órájában olyan dolgokkal foglalkozik, amikhez voltaképpen semmi kedve sincsen. A munka, a bevásárlás, ügyintézések és egyszer csak azon kaphatjuk magunkat, hogy valami nem jó, nem vagyunk boldogok. Semmi olyat nem csinálunk, amit úgy igazán, szívből szeretnénk. A felismerés már fél siker lehet ilyen helyzetben, no, de persze a változtatás legalább kétszer ennyi munka, ha nem több. Idén fogadd meg, hogy legalább naponta fél órát foglalkozol olyan tevékenységgel is, amiben teljes mértékben el tudsz merülni, mindenféle nyomás nélkül! Olvass naponta minimum 30 oldalt, ülj le és rajzolj valamit vagy csak menj le sétálni, hogy kitisztulhassanak a gondolataid!

3 atomi szokás, amit vezess be az idei évben, hogy jobb életed legyen! - 3. kép

Hálaadás

Te mikor ültél le csak úgy és gondoltad át, hogy mik is azok a dolgok, amikért az előző hónapokban vagy években még csak vágyakoztál, most pedig már mind megvan, evidens dolog, elérted a célokat? A 'mim nincs még meg' attítűdöt hagyd 2021-ben és idén koncetrálj olyan dolgokra és lehetőségekre, magánéleti helyzetekre, amik adottak! Építkezz ott, ahol úgy érzed a legnagyobb szükséged van a fejlődésre! Naponta 10 percet tölts el azzal, hogy hálát adsz azokért a dolgokért, amik neked eddig megadattak, meglátod, teljesen átfordul majd pozitív irányba a gondolkodásmódod is!
 
2 hozzászólás

Szofi Kakuk • Tojás #2 • 1 hete és 5 napja

pilótakeksz írta:
Ezek közül nekem egyik sem megy. lehet valamit rosszul csinálok.
próbáld ki, hogy 21 napig kitartó vagy, elvileg ennyi kell, hogy rutinszerűen beépüljön valami új! )

pilótakeksz • Polihisztor #1 • 1 hete és 6 napja

Ezek közül nekem egyik sem megy. lehet valamit rosszul csinálok.