11 °Cerős felhőzet
2021. április 17., szombat • Rudolf

Tejszínes húsvéti kalács

Mariann , 2021. április 03.
Nem telhet el úgy húsvét, hogy ne készítsünk finom, foszlós házi kalácsot, melyhez most hoztunk egy szuper receptet, amihez nem kell vaj, ugyanis a tejszínnel készül.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 500 g liszt
 100 g kenyérliszt
 2 dl 30%-os tejszín
 2 dl tej
 1 csomag élesztő
 1 db tojás + 1 tojássárgája
 3 evőkanál cukor + egy kevés
 1 teáskanál só

Elkészítés:
Egy keverőtálba tegyük bele a lisztet, a cukrot és a sót. A tejet kissé melegítsük meg és keverjük el benne az élesztőt, valamint egy kis kanál cukrot. Keverjük el és adjuk a liszthez. Ezután mehet bele a tojások és a tejszín, majd elkezdjük dagasztani.

A lágy tésztát addig dagasztjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk és el nem válik az edény falától. Ezután letakarjuk és egy órát kelesztjük. A megkelt tésztából gombócokat készítünk, újabb fél órát kelesztjük őket, végül ízlés szerint megfonjuk.

Kenjük le felvert tojással, majd hagyjuk kelni fél órát, közben kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Mielőtt a sütőbe raknánk még egyszer megkenjük tojással a kalácsot, majd 35 perc alatt készre sütjük.
 
1 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 1 hete és 6 napja

De szép kalács.