13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

Tejszínes húsvéti kalács

2021. április 03.
108.3731
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem telhet el úgy húsvét, hogy ne készítsünk finom, foszlós házi kalácsot, melyhez most hoztunk egy szuper receptet, amihez nem kell vaj, ugyanis a tejszínnel készül.


Hozzávalók:
500 g liszt
100 g kenyérliszt
2 dl 30%-os tejszín
2 dl tej
1 csomag élesztő
1 db tojás + 1 tojássárgája
3 evőkanál cukor + egy kevés
1 teáskanál só

Elkészítés:
Egy keverőtálba tegyük bele a lisztet, a cukrot és a sót. A tejet kissé melegítsük meg és keverjük el benne az élesztőt, valamint egy kis kanál cukrot. Keverjük el és adjuk a liszthez. Ezután mehet bele a tojások és a tejszín, majd elkezdjük dagasztani.

A lágy tésztát addig dagasztjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk és el nem válik az edény falától. Ezután letakarjuk és egy órát kelesztjük. A megkelt tésztából gombócokat készítünk, újabb fél órát kelesztjük őket, végül ízlés szerint megfonjuk.

Kenjük le felvert tojással, majd hagyjuk kelni fél órát, közben kapcsoljuk be a sütőt 180 fokra. Mielőtt a sütőbe raknánk még egyszer megkenjük tojással a kalácsot, majd 35 perc alatt készre sütjük.
1 hozzászólás

Zita.Péter

3 éve, 2 hónapja és 26 napja

De szép kalács. meglepett smiley

válasz erre