Hozzávalók:
1-1,5 kg báránycomb
3 szál friss rozmaring
4-5 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1 evőkanál olívaolaj
4 közepes lilahagyma
só
Elkészítése:
A báránycombokat megmossuk és mindegyiket néhány helyen bevagdossuk. A fokhagymagerezdeket félbevágjuk, majd a combok bevágott részeibe belenyomjuk. A rozmaring szárától megszabadulunk, a leveleit apróra vágjuk. A citromot megtisztítjuk, majd lereszeljük a héját és összekeverjük a rozmaringgal.
Egy kis tálkába beletesszük az olívaolajat, összekeverjük a citrom levével és belekeverjük a rozmaringot, valamint a citromhéját. Ezzel a páccal bekenjük a báránycombokat, majd lefedve egy éjszakára, de minimum 2 órára a hűtőbe tesszük.
Ha a hús bepácolódott, akkor megsózzuk, használhatunk tengeri sót is. A lilahagymát negyedekre vágjuk és a hússal együtt egy serpenyőbe, vagy tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben, 200 fokon 1-1,5 óra alatt piros pirítjuk. Ha kész, akkor tálalás előtt 10 percig pihentetjük.
Köretként rozmaringos burgonyát ajánlunk.