9 °Cszórványos felhőzet
2020. október 22., csütörtök • Előd

Rozmaringos burgonya

Mariann , 2014. május 18.
Mai receptünk egy nagyon finom köret, melyet magában is fogyaszthatunk, valamint grillételekhez és halakhoz is tökéletesen harmonizál. Könnyű elkészíteni és nagyon ízletes.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 kg újburgonya
 1,5 dl olívaolaj
 néhány szál rozmaring
 tengeri só
 3-4 evőkanál citromlé

Elkészítés:
Az újburgonyákat megmossuk és kefével átkeféljük őket, így megszabadulunk a kosztól és a feleslegtől. Ezután felkockázzuk vagy cikkekre vágjuk a krumplit. A rozmaringot megszabadítjuk a szárától és egy késsel apróra vágjuk.

Ezt követően az olívaolajat, a citromot és a rozmaringot összekeverjük, majd ráöntjük a burgonyára. Alaposan összekeverjük, hogy mindenhová jusson belőle. Ezután egy tepsibe rakjuk a krumplit és megszórjuk a tengeri sóval.

Előmelegített sütőben 220 fokon, körülbelül 40 percig sütjük, közben folyamatosan nézzük, hogy megpuhult-e a burgonya. Ha régebbi krumplit használunk, akkor érdemes előfőzni.
 
4 hozzászólás

zitucska • Überbrutál #4 • 6 éve, 11 hónapja és 24 napja

De jól néz ki.

Mariann • Megszállott #3 • 6 éve, 11 hónapja és 24 napja

Sonci írta:
Ez egy jó recept! Szeretem az ilyen köreteket, a rizs elég unalmas tud lenni...
Pedig a rizst is fel lehet dobni rengeteg féle képen

Sonci • Messiás #2 • 6 éve, 11 hónapja és 24 napja

Ez egy jó recept! Szeretem az ilyen köreteket, a rizs elég unalmas tud lenni...

Gucci • Messiás #1 • 6 éve, 11 hónapja és 24 napja

Jól néz ki. Fincsi grill husihoz nagyon jó lehet.