Hozzávalók:
Tésztához:
3 dl tej
3 evőkanál cukor
50 g friss élesztő
2 evőkanál vaj
3 db tojássárgája
600 g finomliszt
1 kiskanál só
Kakaós töltelékhez:
80 g vaj
2 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 ml rumaroma
fahéj
Tetejére:
2 db tojássárgája
2 evőkanál tej
Elkészítés:
Az élesztőt meleg, cukrozott tejben felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk és az élesztővel, valamint a tojássárgákkal összekeverjük. Hozzáadjuk a sót és a lisztet. Alaposan összekeverjük, dagasztjuk és legalább egy órát hagyjuk kelni meleg helyen.
Közben elkészítjük a kakaós részt. Ehhez az összes hozzávalót egy tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük, majd a hűtőbe tesszük. Ha megkelt a tészta, akkor egy lisztezett deszkán átgyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. Ezeket kinyújtjuk és megkenjük a kakaós résszel, majd feltekerjük.
A hat rúdból hármat-hármat összefonunk. Kivajazott kenyér vagy kalácsformákba tesszük a két kalácsot, majd megkenjük tojássárgával a tetejüket. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük a kalácsokat, majd leöntjük a tejjel és további 10 percig sütjük őket.