6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Kakaós kalács

2016. március 15.
2.2861
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Jövőhéten húsvét, ami nem telhet el egy finom kalács nélkül. Ha a klasszikus fonott kalácsra vágysz, akkor ide kattintva megtalálod a receptet, de ha egy finom kakaósra vágynál, akkor olvasd el mai receptünket.


Hozzávalók:

Tésztához:
3 dl tej
3 evőkanál cukor
50 g friss élesztő
2 evőkanál vaj
3 db tojássárgája
600 g finomliszt
1 kiskanál só

Kakaós töltelékhez:
80 g vaj
2 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 ml rumaroma
fahéj

Tetejére:
2 db tojássárgája
2 evőkanál tej

Elkészítés:
Az élesztőt meleg, cukrozott tejben felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk és az élesztővel, valamint a tojássárgákkal összekeverjük. Hozzáadjuk a sót és a lisztet. Alaposan összekeverjük, dagasztjuk és legalább egy órát hagyjuk kelni meleg helyen.

Közben elkészítjük a kakaós részt. Ehhez az összes hozzávalót egy tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük, majd a hűtőbe tesszük. Ha megkelt a tészta, akkor egy lisztezett deszkán átgyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. Ezeket kinyújtjuk és megkenjük a kakaós résszel, majd feltekerjük.

A hat rúdból hármat-hármat összefonunk. Kivajazott kenyér vagy kalácsformákba tesszük a két kalácsot, majd megkenjük tojássárgával a tetejüket. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük a kalácsokat, majd leöntjük a tejjel és további 10 percig sütjük őket.
ide kattintva megtalálod a receptet, de ha egy finom kakaósra vágynál, akkor olvasd el mai receptünket. '>
4 hozzászólás

Sandy

8 éve, 9 hónapja és 15 napja

Huu de szeretem a kakaós kalácsot. mosolygó smiley

válasz erre

Móni

8 éve, 9 hónapja és 15 napja

Huuu de jól néz ki.

válasz erre

Mirjam

8 éve, 9 hónapja és 15 napja

Kalácsot még sosem mertem csinálni.

válasz erre

Linda

8 éve, 9 hónapja és 16 napja

Imádom a friss foszlós kalácsot. mosolygó smiley

válasz erre