Az egyik legfontosabb, hogy jó minőségű pulykát válassz. Mindig nézd meg, hogy lehetőleg magyar tartásból származzon a pulyka, vagy vedd egyenesen a termelőtől. Így biztosra mehetsz a minőséget illetően. Ha megvan a pulyka, akkor otthon alaposan mosd meg kívül és belül is, illetve távolítsd el az esetleges tollmaradványokat.
Ezután jöhet a kedvenc tölteléked és fűszerezésed. Alaposan dörzsöld be a pulyka minden kis szegletét. Ezután tedd egy magasabb falú tepsibe a pulykát és fedd le. 180 fokon kezd el sütni. Folyamatosan locsolgasd fehérborral és a kisült szaftjával, nehogy kiszáradjon a hús.
Tűpróbával nézheted meg, hogy megsült e kellően a pulyka. A végén vedd le a fóliát, hogy a bőre is pirosra piruljon. Ilyenkor érdemes egy két kisebb kocka vajat tenni a pulyka bőrére, hogy kellően szaftos és pirult legyen.