9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Így lesz tökéletes a karácsonyi pulyka!

2017. december 24.
2.2181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha idén úgy döntöttél, hogy egy egész pulykával leped meg a családot karácsonykor, akkor ezt a cikket figyelmesen olvasd el, hogy tökéletes legyen a sült pulykád.


Az egyik legfontosabb, hogy jó minőségű pulykát válassz. Mindig nézd meg, hogy lehetőleg magyar tartásból származzon a pulyka, vagy vedd egyenesen a termelőtől. Így biztosra mehetsz a minőséget illetően. Ha megvan a pulyka, akkor otthon alaposan mosd meg kívül és belül is, illetve távolítsd el az esetleges tollmaradványokat.

Ezután jöhet a kedvenc tölteléked és fűszerezésed. Alaposan dörzsöld be a pulyka minden kis szegletét. Ezután tedd egy magasabb falú tepsibe a pulykát és fedd le. 180 fokon kezd el sütni. Folyamatosan locsolgasd fehérborral és a kisült szaftjával, nehogy kiszáradjon a hús.

Tűpróbával nézheted meg, hogy megsült e kellően a pulyka. A végén vedd le a fóliát, hogy a bőre is pirosra piruljon. Ilyenkor érdemes egy két kisebb kocka vajat tenni a pulyka bőrére, hogy kellően szaftos és pirult legyen.
2 hozzászólás

becky

6 éve, 10 hónapja és 18 napja

Na majd jövőre röhögő smiley

válasz erre

Móni

6 éve, 10 hónapja és 19 napja

Még sosem csináltam egybe pulykát.

válasz erre