Görög paradicsomos padlizsánkrém

Mariann , 2018. augusztus 08.
A padlizsán egy nagyszerű zöldség, melyben kevés kalória van és rengeteg féle képen el lehet készíteni. Mai receptünk egy szuper finom görög, paradicsomos padlizsánkrém, amit előételként is tálalhatsz.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 db padlizsán
 3 db paradicsom
 1 db lila hagyma
 2 gerezd fokhagyma
 4 evőkanál olívaolaj
 2 ág rozmaring
 fél csokor petrezselyem
 1 evőkanál citromlé
 1 teáskanál só
 1 mokkáskanál bors

Elkészítés:
Első lépésként a padlizsánokat vágjuk félbe, kenjük meg olívaolajjal és tegyünk rájuk egy kis rozmaringot. Előmelegített sütőben, 200 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ezután a húsát kaparjuk ki, a héját pedig dobjuk ki. Ezt követően egy serpenyőben olajat hevítünk, ezen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot.

Kicsit összepároljuk, majd mehet hozzá a padlizsán húsa és a fűszerek. Ha összefőtt az egész, akkor levesszük a tűzről és egy villával kicsit pépesítjük. Végül megszórjuk petrezselyemmel és már tálalhatjuk is. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés olajjal lehet hígítani.
 
nincs még hozzászólás