Hozzávalók:
2 db padlizsán
3 db paradicsom
1 db lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
2 ág rozmaring
fél csokor petrezselyem
1 evőkanál citromlé
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
Elkészítés:
Első lépésként a padlizsánokat vágjuk félbe, kenjük meg olívaolajjal és tegyünk rájuk egy kis rozmaringot. Előmelegített sütőben, 200 fokon 35-40 perc alatt megsütjük. Ezután a húsát kaparjuk ki, a héját pedig dobjuk ki. Ezt követően egy serpenyőben olajat hevítünk, ezen megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát és hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott paradicsomot.
Kicsit összepároljuk, majd mehet hozzá a padlizsán húsa és a fűszerek. Ha összefőtt az egész, akkor levesszük a tűzről és egy villával kicsit pépesítjük. Végül megszórjuk petrezselyemmel és már tálalhatjuk is. Ha túl sűrű lenne, akkor kevés olajjal lehet hígítani.