Hozzávalók:
500 g gomba
pirospaprika
1 nagy fej vöröshagyma
kevés víz
olaj
só, bors
liszt
1 tojás
Elkészítés:
A vöröshagymát vágjuk apróra, majd a gombát is szeleteljük fel. Egy lábosba tegyünk olajat és kezdjük el üvegesre párolni a hagymát. Ha megpárolódott, akkor beletesszük a pirospaprikát, megdinszteljük és jöhet bele a gomba. Egy kevés vizet is tegyünk alá, majd kis lángon, fedő alatt pároljuk.
Amíg a gomba párolódik addig elkészítjük a galuskát. Ehhez a tojást és a lisztet összekevrjük, ha kell teszünk hozzá vizet. Forró vízben kiszaggatjuk és megfőzzük. Ha a gomba már puha, akkor a fedőt levesszük és ízesítjük sóval, borssal. Ha szaftosan szeretjük, akkor elzárjuk alatta a gázt, ha nem szeretjük szaftosan, akkor először elfőzzük a levét és ezután tálaljuk.