Hozzávalók:
700 g filézett csirkecomb
3 gerezd fokhagyma
450 g burgonya
fél csokor Mángold vagy fodros kel
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál paradicsompüré
olívaolaj
pár szem olajbogyó
1 evőkanál vörös borecet
1,5 evőkanál csirke fűszerkeverék
só, bors
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. A mángoldot mossuk meg, picit szárítsuk meg és vékony csíkokra vágjuk fel. A húst szintén kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe tegyünk egy pici olívaolajat, majd tegyük bele a húst és szórjuk meg sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. Magas lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét is és további 2-4 percig sütjük.
Ezt követően szórjuk bele a burgonyát, a mángoldot és a zúzott fokhagymát. Süssük néhány percig, míg egy picit minden megpirul, közben szórjuk meg fűszerekkel, valamint a karikákra vágott olajbogyóval. Ezt követően beleöntjük a borecetet és egy pici vizet, majd közepes lángon addig főzzük, míg minden megfő.