18 °C
borús égbolt
2024. május 02., csütörtök
Zsigmond

Olaszos burgonyás csirkepörkölt

2017. február 06.
8.3481
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Kezdjük a hetet egy jó kiadós recepttel, mely biztosan hamar a család kedvence lesz. Ez az olaszos csirkepörkölt nagyon ízletes, szaftos és könnyedén el lehet készíteni. Ha sok vendéget várunk, akkor ez az jó alternatíva lehet.


Hozzávalók:
700 g filézett csirkecomb
3 gerezd fokhagyma
450 g burgonya
fél csokor Mángold vagy fodros kel
2 evőkanál majonéz
2 evőkanál paradicsompüré
olívaolaj
pár szem olajbogyó
1 evőkanál vörös borecet
1,5 evőkanál csirke fűszerkeverék
só, bors

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd vágjuk kockákra. A mángoldot mossuk meg, picit szárítsuk meg és vékony csíkokra vágjuk fel. A húst szintén kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőbe tegyünk egy pici olívaolajat, majd tegyük bele a húst és szórjuk meg sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. Magas lángon pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét is és további 2-4 percig sütjük.

Ezt követően szórjuk bele a burgonyát, a mángoldot és a zúzott fokhagymát. Süssük néhány percig, míg egy picit minden megpirul, közben szórjuk meg fűszerekkel, valamint a karikákra vágott olajbogyóval. Ezt követően beleöntjük a borecetet és egy pici vizet, majd közepes lángon addig főzzük, míg minden megfő.
3 hozzászólás

EszterSzabadkai

7 éve, 10 hónapja és 9 napja

A magyar csirkepörinél nincs jobb, de azért ez sem tűnik rossznak. mosolygó smiley

válasz erre

Enci

7 éve, 10 hónapja és 9 napja

Elég jó ez a pörkölt.

válasz erre

Edit90

7 éve, 10 hónapja és 9 napja

Imádom a pörkölteket. Ezt elmentem magamnak.

válasz erre