19 °Ctiszta égbolt
2022. május 21., szombat • Konstantin

Fahéjas kenyér

Mariann , 2021. december 20.
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető, szuper péksütemény, melyet akár reggelire is lehet fogyasztani önmagában, vagy egy kis vajjal, lekvárral. Az ünnepekre tökéletes választás.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 csésze kristálycukor
 4 csésze liszt
 2 evőkanál sütőpor
 1 teáskanál só
 2 db tojás
 2 csésze tej
 2/3 csésze olaj
 1 evőkanál fahéj + 1 teáskanál
 2/3 csésze kristálycukor szóráshoz

Elkészítés:
Egy nagy keverőtálban keverjük habosra a tojásokat, a tejet és az olajat. Ezután a száraz hozzávalókat adagonként keverjük bele. A fahéjat és a cukrot keverjük össze. Egy kenyérformába tegyük bele a masszát és a cukros fahéj egy részét szórjuk bele és egy késsel keverjük el. Végül a maradékkal szórjuk meg a kenyér tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon 40-50 percig süssük. Érdemes tűpróbával megnézni, hogy megsült-e rendesen a kenyér. Kihűlve lehet is tálalni.
 
nincs még hozzászólás