31 °Ckevés felhő
2020. augusztus 15., szombat • Mária

Burgonyafánk

Mariann , 2020. január 14.
Mai receptünk ismét egy fánk, melynek az alapja főtt burgonya. Az elkészítése nagyon egyszerű és lekvárral, nutellával vagy bármilyen más édességgel lehet tálalni, biztosan imádni fogja az egész család.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 400 g főtt burgonya
 300 g liszt
 2 db tojássárgája
 2 dl tej
 20 g élesztő
 1 kiskanál cukor
 csipet só

Elkészítés:
A burgonyát héjában főzzük puhára, majd pucoljuk meg és nyomjuk át egy krumplinyomón, hagyjuk kihűlni. Közben egy tálban az élesztőt a langyos tejjel és cukorral futtassuk fel. Ezt követően hozzáadjuk a lisztet, a tojássárgákat és a sót, majd összekeverjük és csak ezt követően gyúrjuk bele a burgonyát. Ha összeállt a tészta, akkor hagyjuk kelni 1 órán keresztül meleg helyen.

A megkelt tésztát lisztezett felületen 1 cm vastagon kinyújtjuk, majd egy kisebb pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Végül forró olajban kisütjük a golyókat.
 
1 hozzászólás

mokus84 • Überbrutál #1 • 7 hónapja, 2 hete és 4 napja

Ilyet mamám csinált régebben.