9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

4+1 tipp, hogy egészséges finomságokat kapjon a gyerek Mikulásra

2015. december 02.
6.1391
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nyilvánvaló, hogy minden gyerek imádja az édességet - sőt megkockáztatjuk: minden felnőtt is -, de nem szabad mértéktelenül csokoládéval tömni a piciket, mert annak hosszabb távon biztosan nem lesz jó vége. Az ünnepek márpedig tökéletes táptalajt nyújtanak ahhoz, hogy a kicsik mértéktelen mennyiségű cukrot vegyenek magukhoz, így fontosnak tartottuk, hogy egy aktuális cikkben ezzel is foglalkozzunk, az alábbiakban ezért 4+1 olyan alternatívát közlünk, ami tökéletes választás ahhoz, hogy ne csokival tömjük meg a mikulás zacskót.



4+1 tipp, hogy egészséges finomságokat kapjon a gyerek Mikulásra - 2. kép

1. Az örök klasszikus

Ha a csokimikulás mellé - mert azért attól nem szabad megfosztani a kicsiket - szeretnénk egy kis egészséges finomságot, az örök klasszikusként rengeteg trópusi gyümölcsöt rejtsünk el a pici mikulás zacskójába. Ha a családban már nem nagy újdonság az, hogy mindig van banán vagy mandarin az asztalon, akkor vegyünk valami olyan gyümölcsöt, amit a pici nem ismer, például fügét, avokádót, ananászt és így tovább.

2. Aszalt gyümölcs

Az aszalt gyümölcs nem csak rendkívül finom, hanem egészséges is, így garantált, hogy amennyiben gyermekünk rákap, akkor nem fog szabadulni tőle egykönnyen. Éppen ezért tegyünk a mikulás zacskóba ízletes aszalt szilvát, áfonyát, datolyát vagy fügét. Kóstoltassuk meg gyermekünkkel, beszélgessünk el vele az egészségről, és lehet, hogy a jövőben előnyben részesíti majd az efféle finomságokat.

3. Saját süti

A legegészségesebb finomság általában mindig az, amit mi készítünk, hiszen azt garantáltan tudjuk, hogy mit is tartalmaz. Egy saját sütemény ráadásul nem csak ízletes és egészség lehet, hanem ezen túlmenően még formás is, így például készíthetünk kis télapókat, krampuszokat, vagy más tematikus mintákat, amelyeket gyermekünk biztosan szívesen fogyaszt majd el.

4+1 tipp, hogy egészséges finomságokat kapjon a gyerek Mikulásra - 3. kép


4. Diabetikus finomságok

Ha ragaszkodnánk a csokoládéhoz, vagy az annak látszó finomságokhoz, de előre tudjuk, hogy a nagyszülők így is, úgy is egy raklapnyi cukrot hoznak majd gyermekünknek, ám abban is biztosak vagyunk, hogy a pici nem fogja megenni a gyümölcsöt, akkor van egy másik alternatíva. Elég kellemes kompromisszum például, ha diabetikus finomságok közül válogatunk a mikulás zacsiba, amelyek bár egy kicsit talán drágábbak, de ha gyermekünk egészségéről van szó, akkor semmi sem lehet elég drága.

+1. Csokis gyümik

Bár egy kicsit nagyobb kompromisszum, ellenben a csokival bevont gyümölcsök nem csak rendkívül finomak, hanem ezen túlmenően messze nem tartalmaznak annyi csokoládét, amennyit például egy tömény csoki. Legyen szó csokis mazsoláról, csokiba mártott meggyről vagy almaszeletekről, még mindig jobb megoldás, mint nyolc csokimikulás.
6 hozzászólás

Kunoichi

9 éve, 1 hónapja és 3 napja

Ezeket nem csak a gyerekeke szeretik mosolygó smiley

válasz erre

veruss74

9 éve, 1 hónapja és 8 napja

Nálunk nem túl édes szájú a fiam, a mikuláscsomag tartalmát még hetekig rakosgatjuk, mire elosztogatjuk, vagy közösen elfogyasztjuk.

válasz erre

baboka

9 éve, 1 hónapja és 14 napja

Nem sok ilyen cikket láttam eddig. Nagyon tetszik, hogy próbáltok egészséges dolgokat ajánlani.

válasz erre

Gizus

9 éve, 1 hónapja és 14 napja

Megfogadom a tanácsaitokat mosolygó smiley Idén kevesebb csoki és több gyümölcs fog kerülni a Mikulás zacskóba.

válasz erre

Babóca

9 éve, 1 hónapja és 15 napja

Na igen, nem mindig csak a csoki...

válasz erre

bonita

9 éve, 1 hónapja és 15 napja

Hát ilyen cikket sem olvastam még. Ezt minden szülőnek el kell olvasnia.

válasz erre