Mai receptünk egy nagyon könnyen elkészíthető, jópofa étel, melyet érdemes lesz a húsvéti asztalra tenni. A répának álcázott töltött "kiflik" nagyon ízletesek, tökéletes a húsvéti sonka mellé.
Hozzávalók:
1 csomag pizza tészta
300 g krémsajt
1/4 teáskanál só
negyed csokor petrezselyem
negyed csokor metélőhagyma
1 teáskanál citromhéj
10-12 ág petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tésztát terítsük ki és vágjunk hosszabb csíkokat belőle. Egy alufóliából formázzunk tölcsért és tekerjük rá a tésztát. A feltekert tészta tölcséreket tegyük a sütőpapírral bélelt tepsire és előmelegített sütőben, 200 fokon süssük 10-12 percig. Ha kész, vegyük ki és hagyjuk hűlni.
Közben készítsük el a tölteléket. A krémsajtot keverjük el az apróra vágott fűszernövényekkel, adjuk hozzá a sót és a citromhéjat. Ha kihűltek a tészták, akkor vegyük le őket a fóliáról és töltsük be a krémmel. Végül szúrjunk bele petrezselyem ágakat, hogy répának tűnjenek.