29 °C
tiszta égbolt
2024. június 25., kedd
Vilmos

Vigyázz, még HIV-vírust is kaphatsz a szépségszalonban!

2013. november 13.
4.4381
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Rendkívül megdöbbentő figyelmeztetést adott ki a minap a brit Egészségvédelmi Hivatal, amelynek értelmében nem árt, ha vigyáznak a szépség megszállottjai egy nem csak a szigetországban, hanem az egész világon egyre inkább elterjedőben lévő szépészeti módszerrel.

A halas lábfürdő lehetőségéről bizonyára már sokan hallottak, a hazánkban is egyre népszerűbb lehetőségnek köszönhetően lábunkról apró halacskák rágják le az elhalt hámsejteket, ám egy átfogó kutatás szerint a nem megfelelő higiénia miatt ebből több kárunk is származhat.

Egy felmérés során ugyanis bizonyítást nyert, hogy bár a halak vízét az esetek többségében lecserélik - volt olyan szalon, ahol erre sem volt példa -, a kis élőlények azonban olyan kórokozók hordozói is lehetnek, amelyektől hepatitis C-t, sőt mi több, akár még HIV vírust is kaphatunk.

A kérdéses fertőzéseknek ráadásul jobban ki vagyunk téve azáltal, hogy az elhalt hámsejteket rágcsáló kis halak gyakran észrevétlenül is megsértik az egészséges bőrt, aminek köszönhetően a szennyezett víz és a vírusok is könnyedén behatolhatnak szervezetünkbe, ezáltal egy rutinnak számító szépségszalon-látogatás is könnyedén vezethet tragédiához.