22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Vérnyomáscsökkentő hatású a joghurt

2016. március 08.
7.3581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#
 

kep1#Érdekes kutatási adatokat hozott nyilvánosságra a Daily Mail magazin, akik a Bostoni Egyetem eredményeire hivatkozva arról jelentettek, hogy azok az emberek, akik hetente legalább ötször esznek joghurtot, csökkenthetik a vérnyomásukat.

A szakemberek maguk sem tudják, hogy a joghurt pontosan miként fejt ki ilyen hatást a szervezetünkben, de azt feltételezik, hogy egy bizonyos baktérium váltja ki ezt azáltal, hogy csökkenti a koleszterinszintet a szervezetben, így az erek tisztábbak és átjárhatóbbak lesznek, ami a vérnyomást is csökkenti.

A kutatók szerint a kedvező hatást statisztikailag azoknál mutatták ki, akik hetente legalább ötször, vagy annál többször fogyasztottak joghurtot, de még jobb eredményeket figyeltek meg azoknál, akik a joghurt mellett sok zöldséget és gyümölcsöt is ettek még.

Azt természetesen a szakértők is fontosnak tartották kihangsúlyozni, hogy a fenti eredmények nem a boltokban elérhető, cukrozott és zsírral dúsított joghurtokra, hanem a tiszta, természetes változatok esetében érvényes csak.