21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Valóban létezik olyan bánat, amitől szó szerint megszakad a szívünk!

2014. április 07.
3.3231
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Már évek óta foglalkoztatja a tudományt, hogy honnan származhat az a kifejezés, hogy valakinek megszakad a szíve.

A kérdésre dr. Jason G. Goldman szívspecialista szeretett volna válasszal szolgálni, aki egy interjúban kifejtette, hogy valóban létezik olyan állapot, amitől megszakadhat a szívünk.

Kijelentését emberünk egy példával támasztotta alá, amit még 1986-ban tapasztalt, egy 44 éves nő esetében, akit szívinfarktus gyanújával szállítottak kórházba, így erős mellkasi fájdalmak, és a bal kar zsibbadásának tüneteivel.

Hiába voltak azonban az orvos szerint egyértelmű jelek, az infarktusnak fizikai megnyilvánulásai nem voltak, minden rendben volt az asszonnyal, így a rosszullétet nem más, mint a szívizmok erős összehúzódása okozta, vagyis olyan erős munkát végzett a szív, hogy attól megszakadt. Mint kiderült, az asszony azután lett rosszul, hogy értesült 17 éves fia öngyilkosságáról.

Korábban már több kutatás és vélemény is napvilágot látott arról, hogy a bánatba valóban bele lehet halni, hiszen a stressz olyannyira megdolgoztatja a szívet, hogy az infarktus vagy szívroham nélkül is képes "megszakadni", tulajdonképpen megbénulni a szomorúságtól.