15 °C
borús égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

Valóban látják a szellemeket a kisbabák?

2014. február 10.
3.2961
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A tudomány ugyan egyelőre még nem tudta alátámasztani a szellemvilág és a szellemek létezését, de mégis időről-időre visszatérő téma, hogy valóban látják-e a szellemeket a kisbabák, illetve a kisebb gyermekek?

A kisgyermekes szülők gyakran tapasztalhatnak olyanokat, hogy gyermekük a semmibe meredve mosolyogni, nevetni vagy beszélni kezd valamihez, netán valakihez, amit nem látunk.

A tudomány jelenlegi állása szerint erre nincs magyarázat, de a legfrissebb pszichológiai tanulmányok mégis igyekeznek válasszal szolgálni a témában.

A fenti eset természetesen egyáltalán nem általános, 20 gyerekből ha egyet érint rendszeresen, amit a pszichológia azzal igyekszik magyarázni, hogy a kisgyerekek személyisége még nagyon kezdetleges, ami kihat észlelési és gondolkodási funkcióikra is - tehát egyfajta hallucinációról van szó.

Egy orosz kutatás azonban egészen más szemszögből vizsgálta meg nemrégiben a témát, és a tobozmirigyet, avagy a harmadik szemet állították a fentiek középpontjába. Az elmélet szerint minden ember ezzel a mentális látásra képes szervvel együtt születik, de általában hatéves korra ez elcsökevényesedik, mutálódik, és a legtöbb ember számára részlegesen vagy teljesen, de be is zárul.

Az oroszok tehát ezzel magyarázzák azokat a felnőtt fejjel érthetetlen eseteket, miszerint gyermekeink esetenként a semmibe beszélnek, a senkivel beszélgetnek és képzeletbeli barátaikkal játszanak. Az igazságra azonban - mint mindig - még valószínűleg hosszú-hosszú éveket kell várni.