Kiskorunkban gyakran ránk szóltak a szüleink, hogy ne együnk sok csokit, hiszen elromlanak a fogaink, elhízunk és nagy mennyiségben fájni fog tőle a hasunk.
Most azonban kiderült, hogy a csoki fogyasztása kis mértékben orvosság.
A csokoládé alapanyaga a kakaóbab, amely egy 12-18 méter magasra megnövő fa termése. Ez a növény vadon terem Afrikában, Dél-Amerikában és Ázsia egyes részein.
A legjobb dolog az lenne, ha az édesszájúak is odafigyelnének arra milyen minőségű, fajtájú csokoládét fogyasztanak és ezt mekkora mennyiségben teszik, hiszen a rossz minőségű, olcsó csokik bizony nem egészségesek a szervezet számára.
Nemrégiben a táplálkozástudományi kutatások kimutatták, hogy kis mennyiségben ez az édesség jótékony hatással van a szervezetünkre. Bebizonyosodott, hogy a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében játszik hatalmas szerepet, valamint nagyobb antioxidáns hatása van, mint a zöld teának. Tehát elmondható, hogy kis mennyiségben a csokoládé is egészségünkre válik.
Először debütált vörös szőnyegen Timothée Chalamet és Kylie Jenner