Május 12-15. között a Millenárison az ízeké a főszerep.
Ez az év a gasztronómia éve, így nem meglepő, hogy ismét megrendezésre kerül a Gourmet Fesztivál, ahol idén a vad és a hal kapja a főszerepet, ugyanis a Bocuse d'Or európai versenyén is ez a két alapanyag lesz. Természetesen ismét rengeteg hazai étterem, vendéglátóegység és cukrászat vesz részt a gasztronómiai eseményen, ahol minden kulináriakedvelő biztosan megtalálja a számára legvonzóbb és legízletesebb ételt. Az ételek mellett minőségi borászatok, pálinka- és sörfőzdék is felvonulnak a fesztiválon.
Május 12. és 15. között, azaz pünkösdkor érdemes lesz kilátogatni a Millenárisra, ahol ismét neves szakácsok is főzni fognak a fesztivál színpadán, így bárki elleshet egy-két trükköt a nagyoktól.
Egy 200 éves óvszer is látható a holland nemzeti múzeum legújabb kiállításán