Lassan a végéhez közeledik az a közel 3 milliárd forintos felújítás, melynek keretében felújították a Margitszigeten található Danubius szálloda szobáit, a lobbyt, a konferencia termeket, a spa részleget és most végre a Platán Étterem is teljesen megújult.
Az elmúlt három év a felújításról szólt a Margitszigeti Thermal hotel számára.
Először a vendégszobák és a folyosók kaptak elegáns, modern arculatot, majd ezt követően a közösségi terek és konferenciatermek újultak meg. A teljes beruházás költsége közel 3 milliárd Ft volt, amiből a napokban lezárult szakaszban az étterem, a 250 főt befogadó Star Auditorium valamint 2 vendégszoba szint felújítására mintegy 1 milliárd Ft-ot fordítottak. Az étterem tervezését ismét Sütő Kata belsőépítész álmodta meg. Minimalista, világos és a színek meghatározó elemei voltak a dizájnak.
Természetesen nem csak külsőleg újult meg az étterem, hanem a konyha is. A korábbiaktól eltérően a Platán étteremben vizuális élményt nyújtó látványkonyha is kialakításra került, így a vendégek akár néhány szakmai fogást is elleshetnek a tapasztalt séfektől. A gyógyszálloda egészségtudatos szemléletének megfelelően az étterem korszerű, hozzáadott cukor nélküli és csökkentett zsiradék tartalmú alapanyagokkal készülő ételekből bőséges kínálatot nyújt.
Egy 200 éves óvszer is látható a holland nemzeti múzeum legújabb kiállításán