Dél-Korea rendkívül híres az apró, minimál stílusú kávézóiról, amikben számos hagyományos eljárással készült kávét kóstolhatunk.
Koreában azonban, most egy új típusú habos kávé keltett őrületet a fogyasztók körében.
A 'frothy coffee' néven ismerté vált kávé, az elmúlt néhány hétben egyre nagyobb figyelmet kapott világszerte is. A kávéporból, cukorból és forró vízből habosított kávékrémet lágy és levegős állagúra kell kikeverni, majd egy 1-2 dl tej tetejére kanalazni.
A krémes állagú kávét rétegezni is lehet a tejjel, így egy pohárkrémhez hasonló kávékülönlegességet kaphatunk. Az ital erősségét a felhasznált kávéőrlemény adja, de hasonló eredményt érhetünk el, ha a kávéport lefelezzük és némi kakaóport is használunk a krém alapjául.
Kik azok a gyepfehérítők? - Papp Noémi: A gyepfehérítők titka (könyvajánló)