Az elmúlt hetekben nagy figyelmet kapott az Egészségügyi Világszervezet (WHO), miután az aszpartám édesítőszert egy olyan listára került, mely szerint rákkeltő lehet, ám azt kevesen tudják, hogy ezen a listán az ólom és a kipufogógáz mellett az aloe vera is szerepel.
Az aloe verát előszeretettel használják a kozmetikai márkák termékeikben, hiszen nagyszerű bőrnyugtató és hidratáló tulajdonságokkal bír. Mindezek mellett a gasztronómiában is feltűnik, ám kevesen tudják, hogy a rosszul elkészített és felhasznált aloe vera rákkeltő lehet.
Bizonyíték van arra, hogy az aloe egy bizonyos összetevője - a levelek belsejében, a külső "bőr" és a belső pép között található sárga folyékony nedv, az aloe vera latex néven ismert rész - problémákat okozhat, ha elfogyasztjuk. A tudósok úgy vélik, hogy az aloe vera latexben lévő antrakinonok - amelyek hashajtó hatásúak és irritálják az emésztőrendszert - okozhatnak rákot, amennyiben nagyobb mennyiségben fogyasztjuk.
Hat szívinfarktusa volt az Odaát sztárjának, Mark Sheppardnek