34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Tomán Szabina szerint ezért fontos helyreállítani a bélflóránkat

2024. június 15.
10.1611
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az elmúlt 50 év alatt olyan generációs betegségek alakultak ki, mint az áteresztő bélszindróma, a gluténérzékenység és további ételintoleranciák, melyek mind annak a hozadék, hogy az emberek egyre több feldolgozott élelmiszert fogyasztanak, ami tönkreteszi a bélflórát.

Tomán Szabina, a Toman Diet program megalkotója szerint az egyik legfontosabb diéta előtt, hogy rendbe tegyük a bélflóránkat, ugyanis a kutatók szerint ez az emberi test második agya. Az egyoldali táplálkozással, a magas szénhidrát tartalmú, nagyon sok transzzsírt tartalmazó élelmiszerekkel olyan anyagokat adunk a bélflóránknak, amikkel az nem, vagy csak nagyon nehezen tud bármit is kezdeni, mert az elmúlt kétmillió évben nem erre lett berendezkedve. Ezért igényel ma viszonylag nagy odafigyelést, ha egészségesen szeretnénk étkezni.

A bélflóránk egyensúlyát nehéz fenntartani, azonban a Toman Balance Novum termékei ebben segítenek. Ezekben a termékekben megtaláljuk a bélflóra 80%-át kitevő 14 alap flóratörzset, ami minden egészséges bélflórában jelen van. Mindezek mellett fontos a rostbevitel, ugyanis ezzel etetjük a hasznos baktériumokat a bélben. Mindössze 30 nap alatt elérhetjük az egyensúlyt a bélflóránkban, ami elősegítheti akár a fogyásunkat is.

Tomán Szabina szerint fontos, hogy kérjük ki szakemberek segítségét, hogy elérjük céljainkat.