23 °C
kevés felhő
2024. május 19., vasárnap
Ivó, Milán

Több millió forint gyűlt össze az Apró segítség, hatalmas öröm adománygyűjtő akcióval

2017. december 07.
22.2161
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén összesen 9 millió forint adomány gyűlt össze a Procter & Gamble, a SPAR Magyarország és a Magyar Vöröskereszt közös jótékonysági akciójával, mellyel több ezer mélyszegénységben élő gyermeket és családjaikat támogathat a szervezet.

Az "Apró segítség, hatalmas öröm" nevű adománygyűjtő akció tavaly nagy sikerrel futott, így nem volt kérdés, hogy idén is összeáll a három szervezet.

Az idei eredmény még a tavalyi összeget is túlszárnyalta: a hat hetes kampány során a vásárlók által gyűjtött összeg 7,5 millió forint lett, amit a P&G további 20%-kal egészített ki, így 9 millió forint az az összeg, melyet a Magyar Vöröskereszt több ezer mélyszegénységben élő család megsegítésére fordíthat.

A rászorulók olyan adományokat kaphatnak majd ebből az összegből, melyek hozzájárulnak az egészségesebb és élhetőbb mindennapokhoz, továbbá a komfortosabb otthon megteremtéséhez.

Ebben az évben a kampánya arca a kétgyermekes családanya, Ördög Nóra volt, aki többek között ellátogatott nemrégiben az egyik szigetszentmiklósi óvodába, ahol olyan gyermekekkel találkozott, akik szegénységben élnek.