17 °C
tiszta égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

Több gyümölcsfát az iskolákba

2023. május 19.
29.2761
Mariann profilja, adatai
Mariann
A Procter&Gamble Magyarország az elmúlt két évben több mint 20 000 fát ültetett Magyarországon a MyForest Közösségi Erdőkért Alapítvánnyal együttműködve, most pedig elindítja legújabb kampányát, hogy minél több gyümölcsfa kerüljön a hazai iskolákba.

Köztudott, hogy a fák az élet egyik alapkövei, hiszen nélkülük nem lenne oxigén, de jelentős szerepük van a jobb levegőminőség megteremtésében, környezetük hőmérsékletének szabályozásában, zaj-és talajvédő funkciót töltenek be, valamint természetes élőhelyet biztosítanak számos növény- és állatfajnak. Többek között ezért is nagyon fontos, hogy minél több fát ültessünk környezetünkben.

A P&G idei programja az Iskolakertekért Alapítvány gyümölcsfa ültetési pályázatát támogatja, melynek célja az iskolai faültetési és gondozási tevékenységeken keresztül felhívni a figyelmet a fák levegőminőség javító szerepére is. A program keretében min. 100 régi magyar - az adott tájegységre jellemző - almafára és min. 100 bogyósgyümölcs cserjére/szőlőtőkére pályázhatnak az iskolák. Az ültetési és gondozási folyamathoz ültetőcsomagot, és feladatgyűjteményt is kapnak a gyerekek. 2023. április 26 és június 30 között a P&G vállalat az ebben az időszakban megvásárolt termékeik után az Iskolakertekért Alapítvány gyümölcsfa ültetési programját támogatja.