18 °C
borús égbolt
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Testalkatunk miatt szégyenkezünk a legtöbbet - derül ki egy friss magyar felmérésből

2024. április 23.
20.8201
Mariann profilja, adatai
Mariann
A magyarok nagy része már szégyenkezett testalkata miatt, annak ellenére, hogy az általános vélekedés szerint a body shamingnek nincs helye a hazai szégyenkultúrában - derül ki a Canesten Kombi UNO nagy szégyenfelméréséből.

Amióta az emberiség az eszét tudja, a szégyenérzet a mindennapi létünk velejárója, azonban manapság egyre fontosabb, hogy lesöpörjünk magunkról a szégyent, ehhez pedig elkészült a nagy szégyenkutatás. A reprezentatív kutatásból kiderült, a legtöbben az anyagi problémák miatt szégyenkeznek (21,5%). Ezt szomorú módon a morálisan pozitív, tulajdonságok, úgy, mint becsületesség, segítőkészség és erkölcsösség követik.

A harmadik helyen pedig a morálisan negatív jellemhibák szerepelnek. A válaszadók közel fele (41%) érzett már szégyent a testalkata miatt, és csaknem ugyanennyien (40%) érezték már rosszul magukat valamilyen családtag vagy barát viselkedésének következtében. Mindezek mellett szomorú, hogy még ma is rengeteg a tévhit a gombás eredetű intimfertőzésekkel kapcsolatban.

A Canesten legújabb kampányában célul tűzte ki azt, hogy ne legyen többé ciki Canestent kérni a patikában, és nem lehet szégyenkezni azért, mert emberek vagyunk. A márka Butterflies of Freedom, azaz a Szabadság Pillangói mozgalma, mely kapcsán a mesterséges intelligenciának köszönhetően elkészült egy videó, mely arra ösztönzi az embereket, hogy ne csak a gombás fertőzéstől szabaduljanak meg.


Canesten - Butterflies of Freedom from Positive Adamsky on Vimeo.