16 °C
borús égbolt
2024. február 29., csütörtök
Szökőnap

Téli immunerősítés fogyókúrával? Íme a megoldás!

2013. december 05.
2.2581
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A tél az év leghidegebb időszaka, ami ideális a megbetegedésre, valamint arra is, hogy felszedjünk pár kilót.

Ha egyszerre akarunk egészségesek maradni, mindemellett pedig megszabadulni a feleslegtől, esetleg csak szinten tartani magunkat, akkor van néhány méregtelenítő zöldség, amit érdemes beiktatni téli étrendünkbe.

Habár a legtöbb magazin itthon csak nehezen beszerezhető, maximum Amerikában kapható ételeket szokott felsorakoztatni csodaszerként, holott akadnak hazánkban is őshonos, illetve könnyen beszerezhető zöldségek, amelyek egyszerre fogyasztanak és erősítik immunrendszerünket is.

Ilyen például a cékla, ami önmagában vagy savanyúságként - netán léként - fogyasztva is nagyszerű, hiszen rendkívül erős méregtelenítő és zsírégető hatása van, nem mellesleg pedig igazi C-vitaminbomba, ami mellett A- és B-vitaminokat, folsavat, foszfort, ként, nátriumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz.

Szintén tökéletes erre a célra a sütőtök, amit sülve, pépként vagy koktélként fogyasztva is tápláló, egészséges immunerősítőként fogyaszthatunk, de emellett még bőrünk szépségéről is gondoskodik, és anyagcserénk felgyorsítása sem okoz neki problémát.

Titkos csodaszerek még a brokkoli és a paszternák, amelyek akár önálló ételként, ergo diétás fogásokként is megállják a helyüket, előbbi főként párolva, utóbbi főzve fogyasztandó, de mindkettő hatásos diétás krémlevesként is, a vitamintartalom nagy része ugyanis még ekkor is megmarad mindegyik zöldségben.