20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Telefonmentessé válik egy finn sziget

2023. június 24.
24.7441
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha idén nyáron a Finn-öbölben található Ulko-Tammio szigetre tervezel látogatni, akkor jobb, ha otthon hagyod az okostelefonodat, ugyanis a legfrissebb hírek szerint a turisták által kedvelt helyet idén telefonmentessé teszik, tilos lesz készüléket vinni a helyre.

A világ első telefonmentes turisztikai szigetének kiáltó Ulko-Tammio a Finn-öböl keleti részén található, az egyik nemzeti parkjában. Érdekesség, hogy a hely a Nokia, a világ minden idők legkeresettebb telefonja mögött álló márka otthona.

A sziget turizmusáért felelős vezetők idén úgy döntöttek, hogy telefonmentessé nyilvánítják a szigetet, szeretnék felhívni az emberek figyelmét, hogy élvezzék a környezetet és ne a telefonjuk képernyőjét bámulják. Finnország 41 nemzeti parkjának egyike, Ulko-Tammio, ahol nem élnek emberek, de számos ritka madárnak és növénynek ad otthont, amelyeket a látogatók felfedezhetnek a sziget tanösvényein vagy a sziget madártornyából. Bár a telefonmentesség önkéntes lesz, remélik, hogy tényleg betartják az oda látogatók.