A legfrissebb kutatási adatok szerint ma már a népesség mintegy 82 százaléka rendszeres kávéfogyasztónak tekinthető.
Hazánkban a legtöbben az eszpresszót kedvelik, de nagyon sokan szeretik a hosszú kávét is, és az esti, valamint a késő délutáni időszak kivételével bármelyik napszakban szívesen fogyasztanak is belőlük.
Egy 2012-es kutatásból azonban kiderült, hogy a legtöbb ember általában nem csak napszaknak, hanem évszaknak megfelelő kávét is készít otthonában, így a Nespresso elhatározta, hogy szeretnének ebben a tekintetben is az emberek kedvében járni, és tovább bővíteni a világ kávékultúráját.
Az ismert kávéforgalmazó legújabb termékei a legminőségibb kávéőrleményekből, a legkülönfélébb ízvilággal keverednek, így a könnyed aromájú, virágos, gyümölcsös vagy citrusos illatú kávék mellett közepesen erős, méz- vagy gabonaillatúak és határozott aromával rendelkező, kakaóra emlékeztető, fűszeres ízűek is elérhetővé váltak.
Ezek az aromaprofilok nem csak különös ízt kölcsönöznek a Nespresso új termékeinek, hanem meghatározzák azt is, hogy milyen időszakban, évszakban, milyen ételek vagy desszertek mellé fogyaszthatjuk őket.
Bekeményít Törökország: pénzbírságot kaphatnak azok az utasok, akik felállnak a gép gurulása közben