34 °C
kevés felhő
2024. július 14., vasárnap
Örs, Stella

Szomorú: Christina Applegate 13 éves lányát gyógyíthatatlan betegséggel diganosztizálták

2024. június 26.
8.2271
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az Egy rém rendes család sztárjáról korábban kiderült, hogy a gyógyíthatatlan szklerózis multiplexszel küzd, most pedig újabb szomorú hír rázta meg a családot, miután kiderült, hogy a színésznő 13 éves lányánál is egy ritka és gyógyíthatatlan betegséget diagnosztizáltak.

Christina Applegate és 13 éves lánya, Sadie egy podcast műsorban árulták el, hogy a gyereknél poszturális ortosztatikus tachycardia szindrómát (POTS) diagnosztizáltak az orvosok. Ez egy ritka betegség, melynek során a beteg hirtelen helyzetváltozáskor, például lefekvéskor vagy felálláskor eszméletvesztés fordulhat elő, súlyosabb esetben szívleállás.

A helyzetváltozáskor megemelkedik a pulzus, közben pedig csökken az agy és a szív vérellátása. Jelenleg a betegség gyógyíthatatlan, ráadásul számtalan tünete van, mint például a fejfájás, hányinger, remegés, homályos látás és szédülés. A tünetek főleg stresszes helyzetekben erősödnek fel, például iskolában, de otthon, ahol nyugalom van, szerencsére csak nagyon ritkán lesz rosszul a kislány.

Az interjúban Sadie azt is elmondta, hogy a betegség által jobban megérti azt, hogy milyen fájdalmakat kell átélnie édesanyjának a szklerózis multiplex miatt.