23 °C
borús égbolt
2024. július 21., vasárnap
Dániel, Daniella

Szomjasan is olyan veszélyes autót vezetni, mint részegen

2016. május 26.
4.3081
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Meglepő állítással állt elő nemrégiben a Loughborough Egyetem kutatócsoportja, akik egy átfogó kutatás során arra a következtetésre jutottak, hogy a dehidratáció, avagy a túl kevés vízfogyasztás ugyanolyan veszélyes lehet vezetés közben, mint az alkohol általi illuminált állapot.

A kutatás a járművezetők koncentrációját és hidratációját vizsgálta átfogó és alapos tesztekkel, amelyek során kiderült, hogy az autóvezetők ugyanannyi hibát vétettek dehidratált állapotban, valamint ittasan is.

Az egyetem szakemberei szerint a túl kevés vízfogyasztás igencsak jelentős kockázatot jelent a járművezetők körében, amivel rendszerint ők sincsenek tisztában, ezáltal bár sokan elítélik az ittas vezetést, holott a túl kevés vízfogyasztással hasonlóan veszélyes állapotot idézhetnek elő.

A kutatók szerint a túl kevés folyadékbevitel azért fejt ki nagyon káros hatást, mert csökkenti agyunk aktivitását, mindemellett pedig gyengíti a koncentrációs képességet, az éberséget, valamint a rövidtávú memória működését is, amelyek mind-mind nagyon fontosak az autóvezetéshez.