25 °C
borús égbolt
2024. július 25., csütörtök
Kristóf, Jakab

Szexuális zaklatással vádolják Lizzót a volt táncosai

2023. augusztus 02.
27.9231
Mariann profilja, adatai
Mariann
Az NBC News számolt be először arról, miszerint a Grammy-díjas énekesnőt három volt táncosa beperelte őt, produkciós cégét és a tánccsapat-kapitányát is, szexuális zaklatás, illetve ellenséges munkahelyi légkör megteremtése miatt.

Az NBC birtokába jutott bírósági papírok szerint Lizzo és menedzsmentje a színfalak mögött nagyon rosszul és sokszor megalázóan bánt táncosaival. Az énekesnő állítólag rendszeresen szervezett afterpartikat egy bizonyos amszterdami sztriptízklubban, ahol bár nem volt kötelező megjelenni, ám ha valaki biztos állást akart, az elment.

Ebben a klubban olyan dolgokra kényszerítették a táncosokat, melyek megalázóak voltak számukra, például a meztelen előadók testét kellett fogdosniuk, sőt előfordult olyan is, hogy az előadó hüvelyéből kiálló banánból kellett harapniuk. Előfordult az is, hogy Lizzo, aki főleg a testszégyenítés elleni harc egyik képviselője, megdorgálta táncosát, aki felszedett néhány kilót. A három táncos időközben felmondott vagy éppen kirúgták őket. Sem Lizzo, sem a menedzsere nem nyilatkozott az ügyben.