20 °C
tiszta égbolt
2024. május 27., hétfő
Hella

Spicces füge respektus lett 2023 Magyarország Tortája

2023. augusztus 01.
28.6971
Mariann profilja, adatai
Mariann
Idén immáron tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Ipartestület (MCI) a Magyarország Tortája elnevezésű versenyét, ahol minden évben a nyertes tortát augusztus 20-ai ünnepségen kóstolhatja meg az ország, idén a "Spicces füge respektus" nyert.

Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester kreációja nyerte el Magyarország Tortája címet, a különleges "Spicces füge respektus" nevű tortájával. A torta egy mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse krémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, mely kakaóbab töretet is tartalmaz - írja az MCI.

A tortában még található egy réteg tokaji aszús, meggyes fügezselé és akácmézes tejcsokoládé tükörzselé is. A torta nevében a spicces jelző a fügezselé bortartalmára utal. Az Ország tortája mellett kihirdették az Ország Cukormentes Tortája címet is, melyet idén Lawal-Papp Zsófia a makói Papp Cukrászda cukrásza nyerte "Kikelet" elnevezésű édességével. Egy szelet torta energiatartalma 236,8 kcal, míg szénhidrát értéke 11,8 g.

Spicces füge respektus lett 2023 Magyarország Tortája - 2. kép