Idén immáron tizenhetedik alkalommal hirdette meg a Magyar Cukrász Ipartestület (MCI) a Magyarország Tortája elnevezésű versenyét, ahol minden évben a nyertes tortát augusztus 20-ai ünnepségen kóstolhatja meg az ország, idén a "Spicces füge respektus" nyert.
Lakatos Pál szigetszentmiklósi cukrászmester kreációja nyerte el Magyarország Tortája címet, a különleges "Spicces füge respektus" nevű tortájával. A torta egy mandulalisztes vajas joconde felvertből, lágy sóskaramellás mousse krémből és diós-karamellás ropogósból épül fel, mely kakaóbab töretet is tartalmaz - írja az MCI.
A tortában még található egy réteg tokaji aszús, meggyes fügezselé és akácmézes tejcsokoládé tükörzselé is. A torta nevében a spicces jelző a fügezselé bortartalmára utal. Az Ország tortája mellett kihirdették az Ország Cukormentes Tortája címet is, melyet idén Lawal-Papp Zsófia a makói Papp Cukrászda cukrásza nyerte "Kikelet" elnevezésű édességével. Egy szelet torta energiatartalma 236,8 kcal, míg szénhidrát értéke 11,8 g.
A KIVI megalkotta a gyerekeknek készült okostévét, amit nem tudnak széttörni