Ma ismét egy tésztareceptet mutatunk, mely az olaszok körében igen elterjedt.
A canelloni lényegében egy cső tészta, melyet megtölthetünk szinte bármivel. Mai receptünkben finom és egészséges spenóttal töltjük meg a tésztát.
Hozzávalók:
8 db cannelloni
1 kg spenót
50 dkg ricotta
2 tojássárgája
1 nagy doboz paradicsompüré
2 gerezd fokhagyma
1 csomag pármai jellegű sonka
5 dkg parmezán
1 csomag füstölt scarmorza
só, bors
szerencsendió
olívaolaj
Elkészítés:
A spenótot mossuk meg és kevés olívaoljaon pár perc alatt pároljuk meg. A megpárolt spenótot egy tálba tesszük és hozzáadjuk a ricottát, a tojássárgáját, a reszelt parmezánt, majd sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval és átnyomott 1 gerezd fokhagymával ízesítjük. A sonkát apró kockákra vágjuk, és azt is hozzákeverjük.
A másk fokhagymát kevés olajon megpirítjuk hozzáadjuk a paradicsompürét és kevés vizet, majd fűszerezzük. A canelloni-kat megtöltjük a töltelékkel, majd kivajazott jénaiba tesszük őket. A paradicsomos szósszal meglocsoljuk és sajttal megszórjuk őket.
Végül előmelegített sütőbn 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.
Többszörös nemi erőszakkal vádolják a néhai Mohamed Al-Fayedet, a Harrods volt tulajdonosát