29 °C
tiszta égbolt
2024. június 22., szombat
Paulina

Skóciában nyit éttermet az észak-koreai diktátor

2015. január 14.
1.7361
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Kim Dzsong Un alighanem Észak-Korea eddigi legnyitottabb és a széles nyilvánosság előtt legismertebb kommunista diktátora, aki bár népének érinthetetlen - hazájában szinte semmit sem tudnak róla -, de külföldön már film is készült életéről, sőt mi több, saját éttermei vannak.

A koreai vezető ugyanis már korábban is több vendéglátóhelyet nyitott Ázsiában, valamint Amszterdamban is, de a legfrissebb hírek szerint Kim Dzsong Un most elhatározta, hogy Skóciában is nyit egy újabbat azért, hogy az Egyesült Királyságban is elterjeszthesse a koreai konyha különlegességeit.

Az étteremben ugyanis direkt észak-koreai specialitások kerülnének az étlapra, így a tervek szerint például az arrafelé ínyencségnek számító kutyából készült leveses ételek.

Természetesen a vendéglővel más szándékai is vannak a diktátornak!

Ez pedig nem más, mint a diplomácia, hiszen Kim Dzsong Un egyre gyakrabban mutat hajlandóságot arra, hogy ne csak nyugati országokkal, hanem még Dél-Koreával is leüljön tárgyalni, és a skót étteremnyitás is határozottan egy erre vonatkozó célzás, illetve kezdeményezés lehet.