15 °C
borús égbolt
2024. április 13., szombat
Ida

Senki sem éhezne a világon, ha nem dobnánk ki annyi élelmiszert

2014. január 03.
2.0271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Szó szerint elképesztő, hogy mennyire pazarló életmódot folytat a legtöbb ember, egy friss kutatás ugyanis nemrégiben bebizonyította, hogy olyan sok élelmiszert dobunk ki a kukába, hogy amennyiben azt az éhezőknek adnánk, mindenki jól lakhatna a világon.

Sőt mi több, egy átfogó felmérés szerint már a kidobott élelmiszerek fele is elegendő lenne ahhoz, hogy senkinek se kelljen éheznie a világon, ez a helyzet pedig az ünnepek során még drasztikusabbnak tekinthető, lévén a számok alapján a megvásárolt ételek ötödét kidobjuk.

A világméretű statisztikák szerint a pazarlás elképesztő méreteket öltött világszerte, a nehezen megtermelt élelmiszer negyede ugyanis egyenesen a szemétbe kerül, holott ennek a mennyiségnek a fele is elegendő lenne már ahhoz, hogy a világon éhező egymilliárd ember jól lakhasson.

Csak Magyarországra kivetítve a fentieket, itthon évente átlagosan 100 kilogramm élelmiszert dob ki minden egyes háztartás a szemétbe, ami csak hazánkban egy esztendő alatt több millió tonnányi kidobott ételt jelent.