27 °C
erős felhőzet
2024. július 22., hétfő
Magdolna

Pucér fenekek várták Vilmos herceget és Katalin hercegnőt Új-Zélandon

2014. április 09.
2.5571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Hivatalosan is megkezdte világ körüli útját Vilmos herceg, Katalin hercegnő és a kis György herceg, amivel első ízben a déli féltekét érintik, diplomáciai célzatú utazásukat pedig a várakozásoknak megfelelően óriási sajtóérdeklődés kíséri.

A királyi pár Új-Zélandon kezdte meg a nagy körutat, majd Ausztráliában folytatják a kirándulást.

A két régióban összesen 19 napig tartózkodnak majd, és mindenhová elkíséri őket 8 hónapos kisfiúk, aki állítólagosan egyáltalán nem élvezte a több órát repülőutat a világ másik végébe.

Új-Zélandon egyébiránt már az első napon megdöbbentő esetek történtek a királyi párossal, hiszen alig szálltak le a repülőről, de a bulvároldalak címlapján máris Katalin hercegnő szélben fellibbenő szoknyájáról szóltak a szalagcímek.

A kellemetlenségek aztán tovább folytatódtak, miután a pár a wellingtoni Government House-ba utazott tovább, ahol törzsi ruhába "öltözött" maori harcosok és táncosok fogadták őket, akik pucér feneküket mutogatva, a helyszíni beszámolók alapján kicsit elborzasztották a királyi párt, de György herceg a protokollnak megfelelően fogadta a helyzetet, és nem adott hangot nemtetszésének, noha arcán egészen más jelek mutatkoztak.

A helyzetet fokozta, amikor a helyi politikus delegáció a hagyományos maori üdvözléssel köszöntötte a herceget - az orrok összeérintéséről van szó -, amivel kapcsolatban már Károly sem tudta, de talán nem is akarta leplezni meglepődését.

Katalin hercegnő és Vilmos herceg körútjáról egyébiránt 351 újságíró és fotós tudósít majd, biztonságukról és tökéletes fellépésükről pedig egy 22 fős személyzet gondoskodik.