29 °C
tiszta égbolt
2024. július 20., szombat
Illés

Papírdobozos mosókapszula és szilárd samponok érkeznek a PG-től

2022. szeptember 23.
32.9651
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A tisztítószereket és szépségápolási termékeket gyártó vállalat az elmúlt években rengeteget fejlesztett termékeinek csomagolásán, hogy azok minél környezetbarátabbak legyenek és ezt most még magasabb szintre emeli.

A P&G a közelmúltban bejelentette, hogy megszabadul a műanyag csomagolások egy részétől, ennek köszönhetően a jövőben már az Ariel mosókapszulák új ECOCLIC kartondobozokban lesznek elérhetőek.

A dobozok teljes mértékben újrahasznosíthatóak, FSC tanúsítvánnyal rendelkeznek, és minimum 70%-ban újrahasznosított rostokat tartalmaznak. Ezzel újabb lépést tett az ökológiai lábnyom mérséklésére és a fenntarthatóságért.

Gabriel Makki, a vállalat Közép-Európai értékesítési igazgatója elmondta, hogy ezzel a lépéssel 6500 tonna műanyagot takarítanak meg évente Európában.


A P&G Beauty friss felmérése szerint a fogyasztók 75%-a szeretne több újrahasznosított anyagból készült csomagolású szépségápolási terméket vásárolni, 65%-uk pedig próbál teljesen műanyagmentes csomagolást választani. A márka éppen ezért idén nyáron papíralapú csomagolású szilárd sampont dobott piacra. A Head & Shoulders, a Pantene, a Herbal Essences és az Aussie termékek már szilárd csomagolásban is elérhetőek.