21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Öt hazai jégkorong-utánpótlás csapat részesült milliós támogatásban

2014. február 27.
1.9951
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Procter & Gamble, a TESCO Magyarország és a Magyar Olimpiai Bizottság kezdeményezésének köszönhetően újabb támogatandó kezdeményezés indult el, amelynek révén országosan öt hazai jégkorong-utánpótlás csapat juthatott hozzá milliós nagyságrendű anyagi segítséghez.

A mintegy 8 millió forintot az egyesületek sportszerek vásárlására, valamint a sportolási lehetőségek fejlesztésére fordíthatják majd, ami hozzájárul ahhoz, hogy hosszabb távon Magyarország is egyre jobb és minőségibb jégkorongozó csapatokat tudjon felállítani a nemzetközi színtérre.

A támogatásban részesülő öt csapatot a Magyar Olimpiai Bizottság szakmai javaslata alapján választották ki, a vezetők pedig egy ünnepélyes díjátadón vehették át az összegeket.

A magyar sport jövőjét támogató eseményen részt vett többek között a Szocsi Téli Olimpián eredményesen szereplő Szabó Milán Gábor sífutó is!

A támogatói program egyébiránt a P&G közel 200 éves fennállásának egyik legnagyobb kampánya, avagy a "Köszi Anyu!" programnak köszönhetően valósulhatott meg, amivel a vállalat szeretne köszönetet mondani minden sportolást segítő kisgyermek édesanyjának is az odaadásért és a támogatásért.