Erre világított rá az ausztrál Swinburne Műszaki Egyetem legfrissebb kutatása, amely szerint már napi egyetlen pohár gyümölcslé képes megnövelni a szívroham és a szívgörcs kockázatát, hiszen egy ilyen pohárnyi innivaló akár hét teáskanálnyi cukort is tartalmazhat, miközben a WHO által előírt mennyiség a hat teáskanálnyi.
Az egyetem munkatársai azt tapasztalták, hogy a rendszeres gyümölcsléfogyasztók sokkal magasabb vérnyomással rendelkeznek, mint azok, akik csak ritkán isznak ilyesmit, amit a szélsőségesen magas cukorbevitel okoz.
Dr.
Matthew Pase szerint tehát nem minden gyümölcslé egészséges, és bár tény, hogy lehetnek az ilyen ivólevekben hasznos vitaminok, azonban a legtöbbje - lényegében mindegyik, ami nem 100 százalékos - rengeteg cukrot és csak nagyon kevés rostot tartalmaz, tehát sokkal rosszabbat teszünk magunknak rendszeres fogyasztásukkal, mint amennyit használnánk.
"Rám ezer virággal szórtad a tavaszt..." - virágséta a Fiumei úti Sírkertben