29 °C
tiszta égbolt
2024. június 22., szombat
Paulina

Nem is hinnéd, hogy miről árulkodhat a gyűrűsujj hossza

2014. október 13.
2.2981
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Megdöbbentő kutatással állt elő két dél-koreai kórház kutatócsoportja, akik megállapították, hogy a férfiak jobb kezén található gyűrűsujj hosszúsága a herék méretével is összefüggésben áll - méghozzá egyenes arányosságban.

A kutatásban a második, avagy a mutatóujj, és a negyedik ujj egymáshoz viszonyított arányát vetették össze a szakemberek, amivel hosszabb távon arra a következtetésre jutottak, hogy akinek hosszabb a gyűrűsujja, az sokkal termékenyebbnek is tekinthető.

Azt ugyanis az orvosok már korábban megállapították, hogy minél nagyobb a herék mérete, egy férfi annál több hímivarsejtet tud termelni, ezáltal sokkal termékenyebb is, mint az átlag.

A kutatók szerint amennyiben tehát szeretnénk biztosan gyermeket magunknak, akkor mindig olyan párt válasszunk, akinek hosszabb a gyűrűsujja.

Érdekesség, hogy a herék méretét sem az életkor sem a testmagasság nem befolyásolja a kutatás szerint, de a gyűrűsujj hosszával valamilyen párhuzamot találtak a kutatók, noha még ők sem tudják, hogy ez pontosan miből is fakad.