31 °C
kevés felhő
2025. június 04., szerda
Bulcsú

Nem is gondolnád, hogy milyen egészséges a magyar szürke marha húsa

2014. szeptember 01.
4.1773
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy országos kezdeményezés indult útjára - immáron 2010 óta - amelynek keretein belül nem csak a magyar őshonos szürke marhák megvédése, illetve ismételt elterjesztése volt a cél, hanem az is, hogy a szervezők felhívják az emberek figyelmét a marhahús pozitívumaira.

Ehhez a kampányhoz álmodták meg többek között a Szürkemarha Vigadalom névre keresztelt fesztivált, és ezért alakult meg a Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete is, akik most egy sajtóközleményben hívták fel a figyelmünket arra, hogy az igazi magyar szürke marha húsa a közhiedelemmel ellentétben nagyon egészséges, ezen felül pedig lényegesen jobb minőségű is, mint a multiknál megvásárolható silány import húsok.

A szürke marha húsának egyik előnye, hogy teljesen organikus, ami azt jelenti, hogy a rostok között sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, és helyettük több bennük a telítetlen zsírsav mennyisége, amelyek fontos szerepet játszanak a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Mivel az állatokat tilos táppal etetni, ezért a szabadban különféle gyógy- és fűszernövényeket legelhetnek szabadon, amelyek hatása természetesen húsukban is megmutatkozik az elfogyasztást követően.

A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete felhívta a figyelmünket arra, hogy marhahús és marhahús között is van különbség, éppen ezért amennyiben egészségesek szeretnénk maradni, mindig a szürke marha húsát válasszuk magunknak, amit hetente akár két alkalommal is beilleszthetünk étrendünkbe az egészséges táplálkozás mentén.