Újabb átfogó kutatásokra került sor a közelmúltban az édesítőszer megítélése kapcsán, így kiderült, hogy korántsem olyan káros ez a segédanyag, mint amilyennek korábban gondolták.
A Hull York Egészségügyi Intézet kutatói aszpartám-érzékenyeket és a problémától nem szenvedő egyéneket vizsgáltak meg úgy, hogy az egyik legismertebb édesítőszerrel dúsított zabpelyhet kellett reggelizniük két héten át.
A Hull York Egészségügyi Intézet kutatói aszpartám-érzékenyeket és a problémától nem szenvedő egyéneket vizsgáltak meg úgy, hogy az egyik legismertebb édesítőszerrel dúsított zabpelyhet kellett reggelizniük két héten át.
A kutatók szerint bár arra számítottak, hogy a szerre érzékenyek majd kellemetlenebbül reagálnak az édesítőszerre, összességében az emberek interjúztatását követően mégsem találtak statisztikailag mérhető eltéréseket a két csoport eredményei között.
Nyilván a fenti kutatás még nem cáfolja meg, hogy az édesítőszer valóban nem rákkeltő hatású, de egészségügyileg a jelentkező tünetek szempontjából rövid távon nem produkál problémákat. Egészségesnek kikiáltani ennyi információ alapján tehát még nem szabadna!
Sophia Loren kórházban van, súlyos sérülésekkel kezelik