kep1#Megdöbbentő eredményekkel zárult a holland Leideni Egyetem legfrissebb kutatása, az intézmény szakemberei ugyanis felfedezték, hogy a triptofán nevű aminosav fogyasztói sokkal nagylelkűbbek azoknál, akik kevesebbet visznek be szervezetükbe a kérdéses alapanyagból.
A triptofán természetes formában rengeteg ételünkben megtalálható, így nagyobb mennyiségben a tojásban, a halban, a tejben és a pulykában, tehát főként a fehérjében gazdag élelmiszerekben, ami a szervezetünkbe kerülve szerotoninná, avagy az egyik legerősebb boldogsághormonná alakul át, ami gálánsabbá teszi az embereket.
A kutatók kísérletekkel is alátámasztották megfigyeléseiket, ezáltal már egészen kis mennyiségű, három tojásnyinak megfelelő triptofán is sokkal hajlamosabbá tette az embereket a nagylelkűségre, ezáltal azok a résztvevők, akik elfogyasztottak három tojást, a fókuszcsoporthoz képest kétszer annyi pénzt adományoztak volna jótékony célokra.
A holland kutatók szerint elsőként tudták kimutatni, hogy a kérdéses aminosavval milyen hatást lehet elérni a jótékonysági kedv terén, ami tehát akár nagy mértékben is fokozható - például egyszerű étrendi beavatkozással.
David Beckham lovagi címet kap Károly királytól, Victoria pedig Lady Beckham lesz