20 °C
erős felhőzet
2024. május 20., hétfő
Bernát, Felícia

Michael Haneke: A fehér szalag a Katona József színpadán

2019. október 16.
7.4371
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Október 12-én mutatta be a Katona József Színház legújabb színpadra vitt darabját, az osztrák filmrendező A fehér szalag című művét, melyet Ascher Tamás rendezett és olyan színészek kaptak benne szerepet, mint például Rajkai Zoltán, Bata Éva és Bezerédi Zoltán.

A fehér szalag egy nem éppen hétköznapi darab, ugyanis a mű 1913 közepén játszódik egy északnémet főúri birtokon, ahol különös bűnügyi esetek követik egymást, melyre még a városból hívott nyomozó sem tudott megoldást találni.

A rejtélyes esetek darabjait a falu jószándékú tanítója (Rajkai Zoltán) próbálja összeilleszteni, miközben ő is szerelembe esik és folyamatosan mesél a nézőnek.

Michael Haneke: A fehér szalag a Katona József színpadán - 2. kép

A több szálon futó események történéseibe csupán résnyire nyitott ajtón tekinthet bele a néző, ettől válik misztikussá és egyben borzongatóvá a színdarab. Amennyiben nem kedveljük a kissé nyomasztó darabokat, akkor inkább egy másik előadásra váltsuk jegyet, de amennyiben szeretjük az izgalmas és borzongató színdarabokat, akkor A fehér szalagot kötelező megnézni. Október, november és december folyamán is több alkalommal látható a darab a Katona József Színházban.

Az előadás megtekintése 16 éven aluliaknak nem ajánlott!

Borítókép: Horváth Judit