8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

A férfiak gyakrabban színlelnek orgazmust!

2013. november 12.
7.6661
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Habár nagyon sokan úgy gondolják, hogy az orgazmus színlelése egy tipikusan nőkre jellemző sajátosság, de egy friss ausztrál közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a férfiak is képesek színlelni az élvezeteket, sőt mi több, gyakrabban teszik ezt, mint a nők!

A kutatás során mintegy 1200 főt kérdeztek meg, amiből kiderült, hogy a férfiaknak általában 23 százalékuk színleli az orgazmust szex közben, míg a nők esetében ez az arány alig több mint 20 és fél százalék.



Hasonló eredményre jutott egy másik amerikai felmérés is, amelynek keretein belül 1800 férfit kérdeztek meg a színlelt orgazmusról, és az eredményekből kiderült, hogy négyből legalább egy férfi csak megjátssza az élvezetet, ami százalékos arányban a magasabb mintavétel esetén még nagyobb eltérést mutatott, így 32 százaléknyi színlelő férfire 20 százaléknyi nő jutott.

A válaszadó férfiak a legtöbb esetben a stresszre, valamint a rossz hangulatra fogták a színlelést, szexológusok szerint pedig ezt azért teszik, mert valahol nekik is van szívük, így nem akarják összetörni párjuk önérzetét.