#
kep1#Sikeresen véget ért az ISSpresso "Kávé az űrben" küldetése, aminek részeként a Lavazza egyik kávéfőzőjét az Olasz Űrhivatal segítségével felküldték a Nemzetközi Űrállomásra, ahol Samantha Cristoforetti lehetett a történelemben az első ember, aki presszókávét ivott a súlytalanság állapotában.
A két éves küldetés alatt az ISSpresso 650 millió kilométert tett meg mintegy 28 ezer km/h-s sebességgel, aminek során közel 15 500 napfelkeltét ért meg, és az űrexpedíció legénységének 11 tagját látta el friss kávéval.
A történelemben most először került sor arra, hogy az űrben presszókávét főztek, ami azért különleges, mert odafent egészen mások például a folyadékdinamika törvényei, de a kapszulás megoldással a gyártó képes volt felülemelkedni ezen a problémán.
Lizzo őszintén mesélt nagy fogyásáról és az Ozempic használatáról