II.
Erzsébet királynő szakácsainak nincs mindig könnyű dolguk. A királynő ugyanis, rengeteg általános élelmiszert is tiltólistára tett, amit nem szabad a királyi konyhában tárolni.
II. Erzsébet nem látja szívesen a palota konyhájában a fokhagymát és a vöröshagymát sem. Ennek az az oka, hogy számos alkalommal kell tárgyalnia, sokszor találkozik új emberekkel és nem szeretné, ha az terjedne el, hogy a királyi család tagjainak hagyma szagú a lehelete. Ezek mellett pedig, az osztriga és a kagyló is tiltott, leginkább a nagyobb kockázatú fertőzésveszély miatt.
A királynő nem tart szigorú diétát, de tészta, rizs és krumpli se lehet nagy mennyiségben a konyhában és az ilyen jellegű ételek fogyasztását is igyekszik minél inkább elkerülni.
Megújul a Sziget, számtalan új helyszínnel és programokkal bővül a hazai fesztivál